Jim Westergren
About me, my projects, SEO, Web Development and Personal Development since 2005
"If we did all the things we are capable of, we would literally astound ourselves." - Thomas A. Edison

Insändare: Förstörde el-chocker min mormors liv?

Jag var min mormors favoritbarnbarn. Hon var en trogen kristen och jag minns att jag ofta som barn fick sitta bredvid henne i hennes lägenhet och titta på bilder från bibeln.

När jag gick i högstadiet började jag höra om mormors underligheter. Hon började ofta ringa hem till oss för att prata med min mamma, som sedan berättade för mig att mormor såg synvillor och hade konstiga ideér. Hon tycktes bland annat kunna se personer som inte existerade, hade för sig att det fanns spioner efter henne, att telefonen var avlyssnad och att extraprislapparna i affären orsakade henne strålning. Min mamma fick under en period lyssna dagligen på henne och försöka förstå.

Det värsta var när jag besökte henne på hemmet julen 2003. Hon satt smal som en sticka i en speciell stol med frånvarande blick, kunde inte kommunicera och verkade vara i sin egen värld. Jag hälsade och förklarade att det var Jim, ett namn som alltid förr gjort henne glad, men denna gång visste jag inte om kände igen mig. Ett antal månader senare dog mormor, inte ens fyllda 70 år.

Nyligen fick jag reda på att min mormor hade fått 27 el-chocker som ung mot hennes vilja och det var då jag verkligen förstod att psykiatrikerna hade förstört hennes sinne och tankeverksamhet.

Jag fick berättat av min mamma att redan när hon var ung hade mormor i flera fall inget begrepp om verkliga ting. Jag hörde olika skrämmande exempel.

Enligt min åsikt så är el-chocker något av det grymmaste som kan göras mot en människa. Det hemska är att det fortfarande ges ca 40 000 el-chocker i Sverige om året. Det måste förbjudas.

Jim Westergren (Insändare skickad seperarat till tidningar i Sverige)

5 Mar 2005

About the Author Jim Westergren Jim Westergren is a Swedish web entrepreneur currently living in Spain. He is happily married and has three lovely children. Some of his interests are web development, SEO and writing.
He is the Founder of DomainStats and N.nu. Read his .